zondag 8 juni 2008

Woensdag 2 april 2008

Vandaag verlaten we Jeruzalem om richting Dode Zee te gaan. Inmiddels zijn we goed ervaren in het opnieuw inpakken en verkassen en heel vlotjes maken we ons dan ook klaar.


We vinden het jammer afscheid te moeten nemen van Jeruzalem, maar zien toch ook wel heel erg uit naar het bezoek aan de Dode Zee en haar omgeving. We doen nog even wat supermarkt-inkopen voordat we Jeruzalem verlaten en rijden dan al snel de Judeawoestijn in. Het eerste stuk kennen we nog van vorige week, alleen dalen we nu af en slaan we rechtsaf richting Dode Zee. Voor vandaag staat er alleen een wandeling in Ein Gedi gepland.






Vol enthousiasme starten we onze wandeling in dit natuurgebied waar David zich schuilhield voor koning Saul. Met veel oooh's en wow's wandelen we hier rond. Schitterend!!! Magnifiek!!! We bezoeken de drie watervallen en nemen een duik in het frisse water.









Onderweg komen we diverse dieren tegen. O.a. de dieren uit Psalm 104:18, de steenbokken en klipdassen. De klipdassen hebben zelfs jongen.


De steenbokken naderen wel vervaarlijk dicht onze auto!



Na een heerlijke dag rijden we naar onze jeugdherberg aan de voet van Massada. De marmeren stenen vloeren doen ons meer aan een luxehotel denken en eerlijk gezegd zien de kamers er ook goed uit. Onze avondmaaltijd bestaat vandaag uit een uitgebreide picknick op het dakterras met zicht op de Dode Zee waarop het licht van de ondergaande zon schijnt.



2 opmerkingen:

Mirjam zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mirjam zei

Hoi Wilma,

Leuk, je posts! Erg leuk om te lezen!
Wij zijn als gezin in 1995 ook in Israel geweest en het is toch wel bijzonder om het op deze manier (gedeeltelijk) terug te zien...

Mirjam :o)