zondag 8 juni 2008

Donderdag 3 april 2008

Na een heerlijke airco-koele nacht, staat er een zeer uitgebreid ontbijt op ons te wachten. In de overvolle eetzaal zitten we tussen de Masada-mensen: men is of vanmorgen heel vroeg het slangenpad al naar boven gevolgd om de zon te zien opkomen achter de bergen van Moab of men staat in de startblokken om nu te vertrekken. Wij behoren tot die laatste groep.

Zoals te begrijpen, kunnen we helaas niet het slangenpad nemen, maar gaan we met de megagrote kabelbanen naar boven. Ook genieten!


De kinderen zijn onder de indruk van het Masadaverhaal. Ze kunnen zich best voorstellen hoe de Romeinse legioenen hier onderaan deze berg zich gelegerd hadden. De opgravingen op zich zeggen hen niet zoveel, alhoewel Herodes' terrassen hen wel bekoren! Zo'n openluchtbad aan de noordzijde zien zij ook wel zitten.


Helaas is Marc zijn zonnepet vergeten, maar in het Byzantijnse kerkje (jaja, die zijn hier ook al geweest) lag er een geschenk uit de hemel ;-)

We houden ook nog even halt in het badhuis, en vinden het systeem wel heel ingenieus. Tot slot geeft Febe nog even een lecture in de school.


Het is genoeg geweest en we zoeken de kabelbanen weer op, op weg naar het Dode-Zeestrand. Joachim doet heerlijk even een dutje.


Ergens had ik gelezen dat de lucht hier rustgevend zou zijn. En inderdaad, de rest van de middag zijn de kinderen ongelooflijk rustig. Joachim vermaakt zich de hele middag onder de parasol met 2 autootjes en een paar steentjes. Af en toe spelen zijn zussen even met hem, maar we horen niets.

De zussen gaan natuurlijk drijven! "Hoe moet je dan zwemmen?", vragen ze zich af. Het is inderdaad even wennen, maar al snel drijven ze daar. Er worden foto's gemaakt, gefilmd, zoutkristallen gezocht, goed afgedoucht, een modderbad genomen en weer afgedoucht. De middag vliegt in alle rust voorbij.


Helaas zijn de eetmogelijkheden hier beperkt, we moeten genoegen nemen met een Burger King voordat we ons richting jeugdherberg begeven. Voldaan en in alle rust liggen we al heerlijk snel tussen de lakens.


Geen opmerkingen: